Következik

Facebook

Kontakt

focivbblog kukac gmail pont com

Archívum

Joachim Löw kerete Ecuador és USA ellen

2013.05.16. 20:34 focivbblog

Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya kihirdette keretét a közelgő tengerentúli túrára. Négy olyan játékost is behívott, akik eddig még nem játszottak a nemzeti csapatban, és a BL-döntőben érdekelt Bayern München és Borussia Dortmund játékosok nagy része ezúttal otthon marad.

joachim-low.jpg
A Leverkusenből Sidney Sam és Philipp Wollscheid, a Mainzból Nicolai Muller, és a Freiburgból Max Kruse a négy újonc. A 23 fős keretben régi ismerősök is feltűnnek, úgy mint Dennis Aogo, Andreas Beck, Stefan Reinartz és Aaron Hunt, továbbá rutinos, sokszoros válogatott játékosok is helyet kaptak Per Mertesacker és Lukas Podolski személyében.

A német válogatott május 22-én indul az USA-ba, ahol Ecuadorral és a házigazdákkal játszik majd barátságos meccset a két hétig tartó túrán. A kapitánynak lehetősége lesz kipróbálni a tétmeccseken kevesebb lehetőséget kapó játékosokat a VB-selejtezők őszi folytatása előtt. "A nemzetközi meccsek mindig nagy presztízzsel bírnak." - mondta Löw. "Játékosaimnak egy különleges túrát jelent ez, meg vagyok győződve arról, hogy erős csapattal állunk ki Ecuador és USA ellen. Az ilyen meccsek mindig jó lehetőséget jelentenek arra, hogy a játékosok bemutassák amit tudnak. Akiknek eddig nem volt lehetőségük meghatározó szerepet betölteni a válogatottban, ilyenkor bizonyíthatnak, felelősséget vállalhatnak. Kíváncsi vagyok, vajon élnek-e a lehetőséggel."

A Bayern München játékosai igazoltan lesznek távol, hiszen a május 25-i BL-döntő után, június 1-én a Stuttgart ellen a német kupa döntőjében is érdekeltek lesznek. A Dortmundból Sven Bender és Kevin Grosskreutz a BL-döntő után csatlakozik a válogatotthoz, Mats Hummels, Marco Rues, Marcel Schmelzer és Ilkay Gundogan viszont otthon marad. A Real Madrid légiósai, Sami Khedira és Mesut Özil sem utazik a tengerentúlra mivel még tart a spanyol pontvadászat, Miroslav Klose pedig a Lazioval olasz kupadöntőt játszik május 26-án, és utána csatlakozik társaihoz.

A németek az utolsó Bundesliga fordulót követően szinte azonnal indulnak is a túrára, Oliver Bierhoff általános igazgató szerint: "Az időzítés szándékos. A tervezéskor az volt a célunk, hogy a játékosoknak hosszú nyári szünetük legyen, mielőtt elkezdik klubjukkal a felkészülést a következő szezonra." A németek kerete a következő:

Kapusok: Rene Adler (Hamburg), Ron-Robert Zieler (Hannover), Marc-Andre ter Stegen (Borussia Monchengladbach)
Hátvédek: Dennis Aogo, Marcell Jansen (Hamburg), Andreas Beck (Hoffenheim), Benedikt Howedes (Schalke), Per Mertesacker (Arsenal), Philipp Wollscheid (Bayer Leverkusen)
Középpályások: Sven Bender, Kevin Grosskreutz (Borussia Dortmund), Lars Bender, Stefan Reinartz, Sidney Sam, Andre Schurrle (Bayer Leverkusen), Julian Draxler, Roman Neustadter (Schalke), Aaron Hunt (Werder Bremen), Nicolai Muller (Mainz)
Csatárok: Lukas Podolski (Arsenal), Max Kruse (Freiburg), Miroslav Klose (Lazio)

(fifa.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbajnoksag.blog.hu/api/trackback/id/tr335303697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása