Következik

Facebook

Kontakt

focivbblog kukac gmail pont com

Archívum

N'Koulou nem tudja elképzelni a VB-t Kamerun nélkül

2013.05.16. 08:47 focivbblog

2008-ban debütált a Monacoban, azóta Nicolas N'Koulou az egyik legkeresettebb futballista lett a francia bajnokságban. A kameruni védő második marseillei szezonjának végén jár. Intelligens játékos, remekül helyezkedik. A Kadji Sport Academie tanulója volt, a legnagyobb kameruni futballisták közül jónéhány ebből az intézményből került ki.

nicolas-nkoulou.jpg
"Perspektívát kaptam, megtanították hogy legyek higgadt és tiszteletteljes. Korábban soha nem voltam távol a családomtól, így ezzel a kalanddal erősebb lettem és már más szemmel láttam a világot. Felkészítettek arra, hogy sikeres lehessek Európában."

Az érett gondolkodás nagyon fontos faktor N'Koulou sikerében. A fiatal védő a francia liga második legjobb afrikai játékosának lett megszavazva, egymás után második alkalommal. Ezenkívül a 2011-12-es szezonban magáénak tudhatta a marseillei drukkerek év játékosa címét. N'Koulou nagyban hozzájárult csapata 10 meccses veretlenségi sorozatához, ahol mindössze három gólt kaptak. Ez a Marseillenek két meccsel a bajnokság vége előtt a második hely bebiztosítására volt elegendő, ami nagy javulás a tavalyi tizedik pozícióhoz képest.

Büszkeséggel tölti el N'Koulout az, hogy a Marseille-ben játszhat, és hasonlóképpen az is, hogy viselheti a csapatkapitányi karszalagot hazája válogatottjában. "Ha valaki néhány évvel ezelőtt azt mondja nekem, hogy én leszek a csapatkapitány, nem hiszem el. Megtiszteltetés számomra. Eljött az az idő, amikor jó játékkal és eredményekkel törleszthetek országomnak azért, amit kaptam tőle."

Kamerun jelenleg vezeti az afrikai I jelű selejtező csoportot, és N'Koulou eltökélt, 2010 után szeretne másodszor is világbajnokságon játszani, és többet nyújtani, mint Dél-Afrikában, ahol csapata már a csoportmeccsek után utazhatott haza három vereséggel a zsebben. "Csodálatos volt ott lenni még akkor is, ha nézeteltérések miatt nehéz időszaka volt éppen a válogatottunknak. Világbajnokság volt, aminél számomra nincs jobb dolog. Ott voltam, versenyeztem, és remélem játszhatok még VB-n pályafutásom során."

Kamerun júniusban játszik két nehéz idegenbeli selejtezőt először Togo, majd a Kongói Demokratikus Köztársaság ellen. "Még sok dolgunk van, semmi nem dőlt el. Elég egy vereség, és nagyon nehéz helyzetbe kerülünk. Nemzeti csapatunk sok problémával küzdött az elmúlt években, úgyhogy fontos nekünk, hogy minden szinten erősödjünk, és összefogjunk. Jó irányba kell haladnunk és biztosítanunk kell egy jobb jövőt. Elégedettek vagyunk azzal, hogy vezetjük a csoportot, de nem akarunk ellazulni."

2012-ben és 2013-ban nem sikerült kijutniuk az Afrika Kupára, de Kamerun szeretne felállni a padlóról és visszatérni Afrika legjobbjai közé. "Fájó volt kihagyni az Afrika Kupákat. Nem tudom elképzelni, hogy nélkülünk rendezik a VB-t Brazíliában. úgy gondolom nagy meglepetés lenne, ha nem jutnánk ki, teljes mértékben bízom a csapatban. Az elmúlt években gyakran alulteljesítettünk, ami nem jó, főleg ha meg vagy győződve arról, hogy minőségi a keret. Van néhány jó, fiatal játékosunk, akik szép jövőt ígérnek az országnak. Van néhány nagy nevünk is, mint például Samuel Eto'o, aki nagy kincse a válogatottnak. Tapasztalatával mentora is az új generációnak. Úgy gondolom minden adott ahhoz, hogy sikeresek legyünk, de az nem elég ha csak kivisszük a nagy neveket a pályára, mindannyiunknak oda kell tennünk magunkat."

(fifa.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbajnoksag.blog.hu/api/trackback/id/tr535302658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása