Következik

Facebook

Kontakt

focivbblog kukac gmail pont com

Archívum

Uruguay újra az elitbe vágyik

2013.05.15. 17:30 focivbblog

Uruguay szeretné szurkolóival feledtetni a VB-selejtezőkön eddig nyújtott kiábrándító teljesítményt (a csapat jelenleg nem áll VB-kvalifikációt érő helyen), amire remek lehetőség nyílik a hamarosan kezdődő Konföderációs Kupán. A dél-amerikai gárda szurkolói bízhatnak európa legjobb góllövői közül kettőben is, Edinson Cavaniban és Luis Suarezben.

diego-lugano.jpg
Óscar Tabarez legénysége, - amely 2010-ben meglepte a világot, amikor nagyedik helyen végzett a világbajnokságon, - azért fog küzdeni, hogy újra az elitben emlegesség a sportbarátok. Az 1930-ban és 1950-ben világbajnokságot nyerő csapat Spanyolországgal, Tahitivel és Nigériával került egy csoportba, és az aktuális világbajnok spanyolok ellen kezdenek majd június 16-án.

"Jelenleg az uruguayi foci gyengébb napjait éli, a VB-re való kijutás sem biztos, mert sok pontot veszítettünk. A kupa jó alkalom lesz a szövetségi kapitány számára, hogy új játékosokat hívjon be és kipróbálja őket. Ma mindenki tudja mit játszik Uruguay, ezért változtatni kell." - nyilatkozta Alcides Edgardo Ghiggia, az uruguayi válogatott korábbi csillaga, aki az 1950-es VB-döntőben a győztes gólt szerezte Brazília ellen (2-1). "Lehet esélyünk a tornán, ha jól játszunk és versenyképes csapattal megyünk. Úgy gondolom, itt az ideje a fiatalításnak."

A válogatott több stabil kezdője elmúlt már 30 éves, köztük a kapitány, a Malaga védője Diego Lugano, és a porto alegrei Internacional csatára Diego Forlan is. Ez utóbbi 2010-ben a VB legjobb játékosának lett választva, és klubcsapatában is ontja a gólokat. Forlán nagy szerepet játszott Uruguay 2011-es Copa America győzelmében is, a Paraguay elleni 3-0-ával végződött fináléban két gólt is szerzett.

2012 második felétől azonban rémálom, ami a csapattal történik, rövid időn belül sima vereséget szenvedtek Kolumbiától, Bolíviától és Argentínától is. Szintén kikaptak Chilétől, és játszottak két döntetlent Paraguay és Ecuador ellen, ami jelenleg a hatodik helyre elég Uruguaynak. Ha most lenne vége a selejtezőknek, ez a kétszeres világbajnok idő előtti búcsúját jelentené.

Oscar Tabarez számára a mostani cél, hogy élvezzék a Konföderációs Kupát. A szakvezető szerint nem lesz könnyű dolguk, de úgy hiszi, van esélyük egy jó eredményre. Majdnem biztosnak mondható helye van a csapatban Suáreznek és Cavaninak. A szurkolók azt várják, hogy a Liverpool kitűnősége hagyja maga mögött az angol pontvadászatban történt incidenst, és folytassa a válogatottban a fontos gólok szerzését. Cavani, az olasz bajnokság góllövőlistájának vezetője pedig klubcsapatában, a Napoliban mutatott teljesítményét igyekszik majd lekopírozni, amire szükség is lenne, hiszen az uruguayi nemzeti tizenegy utóbbi meccsein nem mutatott fényes produkciót.

Uruguay a Konföderációs Kupára való felkészülés során június 5-én, Montevideóban Franciaország ellen játszik barátságos meccset, majd öt nappal a kupán való bemutatkozás előtt (június 11-én), sorsdöntő VB-selejtezőt vív idegenben Venezuelával, a jövő évi VB-n való részvételre feljogosító helyekért folytatott harcban az egyik közvetlen riválissal.

(conmebol.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbajnoksag.blog.hu/api/trackback/id/tr385301914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása