Következik

Facebook

Kontakt

focivbblog kukac gmail pont com

Archívum

Rio Ferdinand befejezte válogatott pályafutását

2013.05.15. 13:47 focivbblog

A Manchester United védője, Rio Ferdinand bejelentette, hogy befejezi pályafutását az angol válogatottban. A 81-szeres válogatott játékos, aki hatodik alkalommal nyert bajnoki címet most vasárnap, tájékoztatta döntéséről Roy Hodgson szövetségi kapitányt.

rio_ferdinand.jpeg

Ferdinand 1997-ben debütált a nemzeti csapatban egy Kamerun elleni meccsen a Wembleyben, és akkor ő lett minden idők legfiatalabb angol válogatott védője. Három világbajnokságon vett részt, 1998-ban Franciaországban, 2002-ben a Dél-Korea és Japán által közösen rendezett tornán és 2006-ban Németországban. A dél-afrikai VB-re csak az esemény előtt elszenvedett sérülése miatt nem utazhatott.

"Úgy döntöttem, itt az idő, hogy visszavonuljak a válogatott futballtól. 34 évesen úgy érzem, az a megfelelő számomra ha félre állok, és utat engedek a fiataloknak, ezentúl csak a klubomra fogok koncentrálni. Jó a csapatunk, és feltűnnek a fiatal, tehetséges játékosok, ami jó jel a jövőre nézve. Úgy gondolom, nagy megtiszteltetés a hazámat képviselni minden szinten, egészen az U17-től kezdve. Mindig is büszke voltam, hogy angliáért játszhattam. Szeretnék sok sikert kívánni Roynak és az egész csapatnak a következő tornákra. Nagyon köszönöm minden szurkolónak, edzőnek, szakmai stábnak és játékosnak, akikkel együtt dolgoztam, hihetetlen időszak volt." - nyilatkozott a most már ex-válogatott játékos.

Roy Hodgson szerint: "Fontos tisztelegni Rio nagysága és a válogatott szinten mutatott teljesítménye előtt. 14 éven keresztül játszott a legmagasabb szinten. Csapatkapitány is volt, három világbajnokságon is ott lehetett, ráadásul az egyiken gólt is szerzett, nagyon különleges játékosról van szó. Nagyra becsülöm, hogy felhívott, és beszámolt döntéséről. Minden jót kívánok neki további pályafutásához, és biztos vagyok benne, hogy korábbi edzői, és az összes angol szurkoló csatlakozik hozzám, amikor megköszönök neki mindent."

Az angol szövetség részéről Adrian Bevington szólalt meg: "A szövetség nevében szeretném megköszönni Rionak Anglia iránti elkötelezettségét. Végigjárta a ranglétrát egészen az U17-es csapattól a felnőttekig, végül 81-szeres felnőtt válogatottként búcsúzik, ami egy elképesztő teljesítmény. Nagyszerű karriert futott be a válogatottnál, három VB-n is ott volt. Rio beszélt döntéséről a szövetségi kapitánnyal, mindannyian a legjobbakat kívánjuk neki."

(thefa.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbajnoksag.blog.hu/api/trackback/id/tr315301578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása