Következik

Facebook

Kontakt

focivbblog kukac gmail pont com

Archívum

CAF szimpózium: Paul Put

2013.05.12. 18:42 focivbblog

A CAF (Afrikai Nemzetközi Labdarúgó Szövetség) három napos szimpóziumot tart ezen a hétvégén Kairóban, amelynek központi témája a 2012-es és a 2013-as Afrika Kupa. A rendezvényen a két tornán érintett válogatottak szövetségi kapitányai vesznek részt. Az összejövetel három napig tart, majd hétfőn egy sajtótájékoztatóval zárul, amelyen meghívottként részt vesz a 2012-ben az év edzője címet elnyert Vicente del Bosque is, aki 2010-ben és 2012-ben VB és EB-győzelemre vezette a spanyol válogatottat.

paul_put.jpg
Az afrikai szövetség rövid interjúkat készít a jelenlévőkkel, ezúttal Burkina Faso belga származású szövetségi kapitánya, Paul Put válaszol a kérdésekre. Burkina Faso válogatottja 2013-ban minden várakozást felülmúlva ezüstérmes lett az Afrika Kupán.

- Mi a véleménye a szimpóziumról?
- Úgy hiszem, ez egy nagyon jó lehetőség az afrikai válogatottak szakvezetőinek és technikai személyzetének arra, hogy találkozzanak, és tapasztalatokat cseréljenek. Sokat tesz hozzá egy ilyen rendezvény az afrikai futball fejlődéséhez.

- Úgy gondolja, hogy az ilyen összejövetelekből proifitálhat az afrikai futball?
- Igen. Úgy tudom, a szövetség két évente rendezi meg, de jobb lenne talán évente, mert szükség lenne rá.

- Mit tudna javasolni az afrikai futball fejlesztésével kapcsolatban?
- Nos, úgy hiszem, a CAF jó munkát végez a kontinensen. Gyorsan javul az infrastruktúra, és a stadionok minősége. A szakmai fejlődéshez hozzájárulnak az ilyen szimpóziumok. Mind-mind fontos dolog, az afrikai labdarúgás gyorsan fejlődik.

- Burkina Faso felülmúlva minden várakozást, második helyen végzett az idei Afrika Kupán. Gondolt rá hogy ilyen sokáig menetelnek majd?
- Igen, elvártam a játékosaimtól, hogy messzire jussunk, látva az eltökéltséget és a tudást. A legjobbat nyújtottuk, és az, hogy döntőt játszhattunk, nem lepett meg.

- Gondolja, hogy Burkina Faso meg tudja majd ismételni ezt a teljesítményt az elkövetkezendő években is?
- Biztos vagyok benne. Még azt is remélem, hogy esetleg fényesebb érmet nyer a csapat. Van néhány nagyon jó, és tehetséges játékosunk, és ők mindannyian elkötelezettek hazájuk és a csapat iránt. Igen, velük többet is elérhetünk a következő években.

- Hogy látja csapata esélyeit a VB-selejtezőkön?
- Nigerrel és a Kongói Köztársasággal meccselünk a következő hónapban, remélem mindkétszer nyerünk. Ha megcsináljuk, jó esélyünk lesz arra, hogy megnyerjük csoportunkat, és a következő körbe lépjünk.

(cafonline.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbajnoksag.blog.hu/api/trackback/id/tr85296966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása