Következik

Facebook

Kontakt

focivbblog kukac gmail pont com

Archívum

Roy Hodgson bízik benne, hogy ott lesznek a VB-n

2013.05.12. 21:06 focivbblog

Az angol válogatott következő két meccse Írország és Brazília ellen az őszi selejtezőkre való felkészülés jegyében fog zajlani. Az íreket május 29-én fogadják a háromoroszlánosok a Wembleyben, majd négy nappal később Rióban a Brazilok ellen játszanak barátságos meccset. Hodgson csütörtökön hirdeti ki keretét, miután hazatér Ansterdamból, ahol megtekinti a Chelsea-Benfica Európa Liga döntőt.

roy-hodgson.jpeg
Az angol kapitány játékosai tudomására hozta, hogy a következő két meccsen nyújtott teljesítmények alapján állítja majd össze a csapatot az őszi VB-selejtezőkre. A szakvezető nem kedveli a 'barátságos' jelzőt a meccsekkel kapcsolatban: "Zavar a barátságos szó. A klboknál mindig felkészülési találkozókról beszélünk az idény elején, és úgy gondolom ez a helyes elnevezés a válogatott mérkőzéseinél is. Minden, amit teszek a VB-selejtezők jegyében teszem, mert semmi kétség, az ottani eredmények számítanak. Azokra készülünk, ott szükséges, hogy eredményesek legyünk, nem a felkészülési meccseken. Fontosak ezek az összecsapások is, biztosnak kell lennünk abban, hogy olyan csapatot rakunk össze, amely nyerni tud a fontos pillanatokban."

Augusztus 14-én Skócia vendégeskedik a Wembleyben. Anglia számára a VB-selejtezők szeptember 6-án hazai pályán Moldova ellen folytatódnak, majd négy nappal később Ukrajnában kell helyt állniuk. Hodgson legénysége jelenleg második a H csoportban, két ponttal lemaradva Montenegro mögött. A West Brom korábbi főnöke bízik csapatában, és abban, hogy jövőre ott lehetnek a brazíliai világbajnokságon.

"Csalódottak vagyunk, hogy három döntetlenünk is van hat meccs után, legalább az egyiket nyernünk kellett volna, és akkor most jobban állnánk. De jó pozícióban vagyunk, utolsó négy meccsünkből hármat hazai pályán játszhatunk. Bizakodó vagyok. Az ukránok ellen nagyon jól játszottunk, de nem volt szerencsénk, nem tudtunk nyerni. Nem játszottunk olyan jól, ahogy tudunk a két idegenbeli meccsen Lengyelország és Montenegro ellen, de ahogy mondtam, képesnek tartom a csapatot arra, hogy a szükséges pontokat megszerezze a hátralévő meccseken. Egy kis szerencsére szükségünk van, jó lenne, ha mindenki játékra kész lenne, akiket behívunk a válogatottba. Legutóbb négy középső védő esett ki a keretből, és keresnünk kellett helyettük másokat. Ez egy olyan szituáció, amit nem kíván magának az ember. Ha kiválasztasz 20-22 játékost, az az ideális, ha mindannyian bevethetők amikor kell."

A hónap elején volt egy éve, hogy Hodgson az angol válogatott kispadjára került. "Mindenki támogat, nagyszerű munkatársaim vannak, nagyon jó emberek vannak a szövetségben, és élvezem a munkát a csapattal."

(thefa.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbajnoksag.blog.hu/api/trackback/id/tr615297225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása