Következik

Facebook

Kontakt

focivbblog kukac gmail pont com

Archívum

CAF szimpózium: Stephen Keshi

2013.05.12. 18:15 focivbblog

A CAF (Afrikai Nemzetközi Labdarúgó Szövetség) három napos szimpóziumot tart ezen a hétvégén Kairóban, amelynek központi témája a 2012-es és a 2013-as Afrika Kupa. A rendezvényen a két tornán érintett válogatottak szövetségi kapitányai vesznek részt. Az összejövetel három napig tart, majd hétfőn egy sajtótájékoztatóval zárul, amelyen meghívottként részt vesz a 2012-ben az év edzője címet elnyert Vicente del Bosque is, aki 2010-ben és 2012-ben VB és EB-győzelemre vezette a spanyol válogatottat.

stephen_keshi_1.jpg

Az afrikai szövetség rövid interjúkat készít a jelenlévőkkel, ezúttal Nigéria szövetségi kapitánya, Stephen Keshi válaszol a kérdésekre. Nigéria megnyerte a 2013-as Afrika Kupát.

- Mi a véleménye a szimpóziumról?
- Örülök, hogy itt lehetek. Éppen az USA-ban voltam, amikor megkaptam a meghívót, és úgy volt, hogy nem fogok tudni eljönni, de végül mégis sikerült. Nagyon jó találkozni a többi szövetségi kapitánnyal. Miközben a dél-afrikai tornán voltunk, nem volt lehetőségem erre, ezért nagyon jó, hogy van ez az esemény.

- Szeretné, ha gyakrabban lenne ilyen összejövetel?
- Igen. Nagy segítséget jelent nekem, és a többi afrikai edzőnek. Köszönjük a szövetségnek, hogy mindezt összehozta. Évente három szimpóziumot szeretnék, ahol megbeszélhetnénk az afrikai futball dolgait. Remek lenne.

- A következő hónapban Nigéria Spanyolországgal játszik a Konföderációs Kupán. Vendégünk lesz itt Vicente del Bosque is, mit fog mondani neki?
- Jó lenne találkozni egy ilyen nagyszerű edzővel, mint amilyen Del Bosque is. Ő egy mester, én pedig még csak tanuló vagyok, szeretnék tanulni tőle. Azt fogom kérni tőle, hogy adjon némi áldást (nevet).

- Nigéria Afrikát fogja képviselni a Konföderációs Kupán. Hogy látja az esélyeket?
- Nagyszerű lehetőség a csapatomnak, hogy egy ilyen fontos tornán játszhat. A legjobbat fogjuk nyújtani, hogy pozitív képet fessünk az afrikai labdarúgásról.

- Gondolja, hogy jó ómen Brazíliába menni egy évvel a VB előtt?
- Igen, talán. Mindent megteszünk a selejtezőkön, és reméljük hogy jövőre is mehetünk majd oda.

- Idén megnyerte az Afrika Kupát Nigériával annak ellenére, hogy nem tartották favoritnak csapatát. Fiatal alakulat, sok otthon játszó játékossal.
- Mindig is hittem az otthon játszókban. Úgy gondolom, egy nemzeti csapatnak ilyen játékosokra kell épülnie, és kiegészítésnek jöhet 4-5 idegenlégiós. Jó csapatunk van, és hála Istennek sikerült megnyernünk a kupát, amit meg is érdemeltünk.

- A második afrikai lett, aki játékosként és edzőként is Afrika Kupát nyert.
- Nem is tudtam erről, egészen a döntő utánig. Néhány újságíró mondta nekem akkor, hogy az egyiptomi Mahmoud El Gohary volt az első, aki elérte ezt. Boldog vagyok, hogy sikerült 1994-ben a csapat kapitányaként, 2013-ban pedig edzőként.

(cafonline.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbajnoksag.blog.hu/api/trackback/id/tr865296919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása