Következik

Facebook

Kontakt

focivbblog kukac gmail pont com

Archívum

Tejada: "Egyre kisebb a különbség a CONCACAF csapatai között"

2013.05.10. 20:10 focivbblog

A CONCACAF zóna (Észak- és Közép-Amerika) selejtezőjének utolsó szakaszában a hat csapat közül egyedül Panama nem szerepelt még világbajnokságon, de él még a reményük arra, hogy ott legyenek a jövő évi mundiálon. Az első három meccsen ugyanis öt pontot szereztek, és ezzel a teljesítménnyel vezetik is a tabellát Costa Rica előtt. A VB-re az első három csapat kvalifikálja magát, de még a negyedik helyezett is reménykedhet hogy sikerrel veszi a pótselejtezőt Új-Zéland ellen. Panama már most felülmúlta négy évvel ezelőtti teljesítményét, akkor mindössze két pontra voltak képesek a selejtező sorozat ugyanezen szakaszában.

luis_tejada.jpg
A csapat jó szereplésének egyik kulcsfigurája a 31 éves Luis Tejada, aki jelenleg a mexikói Toluca csapatát erősíti, és aki minden idők legeredményesebb panamai válogatott játékosa 35 góllal. Kevesebb mint egy hónappal a Mexikó elleni sorsdöntő hazai derbi előtt Tejada exkluzív interjút adott a fifa.com-nak csapata esélyeiről. Az "El Matador" becenevű játékos a helyi Tauro csapatában kezdte profi karrierjét még 2001-ben, amikor be is jutottak a panamai bajnokság rájátszásába, bár a trófeát végül nem sikerült megnyerniük (a Tauro az elődöntőben búcsúzott). Első külföldi klubja a kolumbiai Deportes Tolima volt, majd a szintén kolumbiai Envigado következett. Ezután kipróbálta magát az Egyesült Arab Emirátusokban, majd visszatért Kolumbiába, és egy kis perui kitérő után kötött ki jelenlegi klubjánál tavaly augusztusban.

"Nem volt könnyű megszokni a magaslati körülményeket, de már jobb a helyzet" - nyilatkozta a játékos, aki 7 gólt szerzett a bajnokságban az elmúlt hónapok során, és lehetősége volt megismerni a mexikói stílust, ami talán jó is lehet a válogatott számára. "Előny lehet, hiszen láttam dolgokat, de ez még nem minden. Valójában egy VB-selejtező teljesen más történet, ugyanis olyan játékosok alkotják a mexikói válogatottat, akik külföldön játszanak. A válogatottban játszani mindig nagy felelősséget jelent, nem csak nekem, hanem mindenkinek. Ha jól csináljuk a dolgunkat, és teljes odaadással játszunk, akkor jó teljesítményt nyújthatunk. Nem tudom, hogy Panama le tudja-e győzni Mexikót. Meglátjuk. Amit biztosan tudok, hogy kemény meccs lesz, mert a régió egyik legjobb csapata ellen játszunk, egy olyan csapat ellen, akit nehéz legyőzni."

Tejada nem csak gólerős játékával segíti válogatottját, hiszen tapasztalt játékosról van szó egy olyan csapatnál, ahol egy új generáció is bontogatja szárnyait. "Mindig azt mondom nekik hogy próbálják megvalósítani álmaikat, készüljenek jól. Nem egy könnyű pálya, szükségük van célokra, és arra, hogy mindig a tőlük telhető legjobbat nyújtsák. Hinniük kell képességeikben, és hogy el tudják érni céljaikat."

Mindössze három pont választja el a listavezetőt a csoport utolsó helyezettjétől. Minden győzelemért meg kell dolgozni. "Lehet látni, hogy a zóna csapatai közötti különbség egyre kisebb lesz. Egy gőzelemhez többre van szükség a nagy neveknél. Dolgozni, dolgozni, dolgozni. Csapatként kell dolgoznunk és játszanunk. Fontos tényező az önbizalom. Sok van még hátra, de úgy érzem jó úton járunk." - fejezte be a panamai gólvágó.

(fifa.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbajnoksag.blog.hu/api/trackback/id/tr405294281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása