Következik

Facebook

Kontakt

focivbblog kukac gmail pont com

Archívum

CAF szimpózium: Vicente Del Bosque

2013.05.13. 20:45 focivbblog

A 2012-ben FIFA év edzője címet nyert Vicente Del Bosque, a VB-t és EB-t nyert spanyol nemzeti tizenegy szövetségi kapitánya beszélt a Kairóban megrendezett CAF szimpózium záró napján megtartott sajtótájékoztatón, ahol a spanyol mester mellett a 2012-es Afrika bajnok Zambia szakvezetője, Herve Renard is válaszolt a feltett kérdésekre.

vicente_del_bosque.jpg
Del Bosque dícsérte az afrikai futball utóbbi években mutatott fejlődését, és kijelentette, hogy 2013 legjobb afrikai válogatottjának, Nigériának meg van az esélye akár az elődöntőre is a hamarosan kezdődő Konföderációs Kupán. Nigéria a B csoportban meccsel majd, ellenfelei: Spanyolország, Uruguay és Tahiti lesznek. A spanyol mester nem akart megnevezni egyetlen afrikai csapatot sem, mint a kontinens legjobbját, de úgy hiszi, Nigéria megérdemelte az aranyérmet. Üzent továbbá azoknak a nagy múltú válogatottaknak, amelyek az utóbbi kiírások hiányzói voltak, - például Egyiptom, - új fiatal játékosok kinevelésén kellene dolgozniuk, és felkészíteni őket a nemzeti csapatban való szereplésre, hogy minél előbb visszatérhessenek a kontinens legjobbjai közé.

A szakvezető saját jövőjével kapcsolatban elmondta, még nem döntött, hogy meghosszabbítja-e a szerződését a jövő évi világbajnokság után, vagy nem. Azt viszont megerősítette, hogy ha befejezi a spanyol válogatott élén, utána már nem fog edzősködni, nem fog leülni a Real Madrid kispadjára se, még akkor sem ha felkérik rá. Del Bosque nem akarta értékelni a Madrid jelenlegi edzőjének José Mourinhonak a munkáját, azt mondta, ennek itt és most nincs helye. Úgy gondolja, a spanyol csapatok jó teljesítményt nyújtottak az idei Bajnokok Ligájában annak ellenére, hogy a legtovább versenyben maradók az elődöntőben búcsúzni kényszerültek.

Herve Renard boldog volt, hogy részese lehetett a szimpóziumnak, sokat profitált belőle. Megtiszteltetés volt számára találkozni Vicente Del Bosque-val, a világ jelenlegi legjobb edzőjével. Renard Nigériát nevezte meg Afrika legjobbjának, és az Al Ahlyt a legjobb klubcsapatnak, miután ők az afrikai BL címvédői. Azt mondta, elkötelezett Zambia válogatottja iránt, és mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy minél jobb eredményt érjenek el a selejtezők során.

(cafonline.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbajnoksag.blog.hu/api/trackback/id/tr835298990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása